dilluns, 25 de gener del 2021

Mini ressenyes: La isla de los gatos, Space base, Unicorn fever, Ricochet robots

La isla de los gatos

Gatets... illa... taulers individuals recreant la coberta d’un vaixell... meeples en forma de gatets... Fa fila de joc familiar, suau i infantil... O potser no, els gats treuen les urpes ben fàcilment i alguns dels “cateeples” tenen els pèls ben eriçats, potser l’illa queda lluny d’aquesta primera impressió. Quina és la realitat? Doncs un joc de duresa mitjana on feina tindrem per aconseguir cistells per posar-hi els gats, salvar-los, tenir prou preixos, vigilar a aconseguir famílies ben nombroses de gats d’un color, fer-nos amb tresors especials i comuns, barallar-nos pels oshacks, uns gats ben especials que es poden convertir en el color que volguem... i, fet bàsic, cobrir tots els compartiments del vaixell i tapar les rates amb els poliòminos de gats.
Per acabar-ho d’arrodonir el draft de cartes pujarà un grau més la tensió, què agafo? Que deixo? Aquesta carta està bé, però és molt cara... Què faig amb els manuscrits? Els manuscrits! Com si no n’hi hagués prou tenim uns manuscrits públics i privats que a l’última ronda poden capgirar totalment el resultat de la partida. La isla de los gatos, un autèntic maldecap, però agradable, ben agradable, que us farà passar l’estona oblidant totalment el rellotge.


Space base

12 naus espacials a la teva consola de comandament i dos daus, aquest és el material amb el que començaràs una missió interplanetària on els diners que aniràs arreplegant a cada ronda et permetran comprar naus més poderoses, naus que a banda d’incrementar els teus ingressos fixes i els guanys instantanis, et facilitaran l’accés a colònies, punts de victòria i altres efectes ben curiosos. A més a més aquesta compra donarà accés a un tret ben interessant del joc, en comprar la nau nova la vella passarà a fer un bon servei, ja que la posaràs capgirada sota la teva consola mostrant la franja vermella i això et permetrà obtenir guanys quan tirin els daus els teus companys de joc. Una bona pensada que et fa estar atent tota l’estona a les jugades dels altres. Això és reciclatge i reutilitzacio!

Unicorn fever

Capsa i tauler de tons pastel, daus transparents amb purpurina per dins, unicorns de color rosa saltironant sobre arcs de St Martí... Tot porta a pensar que ens trobem davant d’un joc infantil i ben ensucrat, tot... fins que obrim la capsa i descobrim el text de les cartes i la mecànica del joc, una mecànica que genera un joc competitiu, engrescador i apte per adults.
Les apostes, unes cartes que poden ajudar o portar tota la mala intenció del món alterant considerablement els moviments de cada unicorn, els daus per esprintar i un atzar absolut a l’hora de deteminar el moviment base de cada bestiola, creen unes partides ben competitives i emocionants on les exclamacions de signe ben divers ens faran reviure les emocions d’una cursa amb apostes.


Ricochet robots

Sovint la dificultats més grans s’amaguen sota una aparença de senzillesa i simplicitat, i Ricochet robots és un joc que s’ajusta totalment a aquesta idea. Un tauler de 16 per 16 caselles, un robot a desplaçar des d’un punt inicial a una destinació concreta, uns obstacles que en topar-hi imprimiran a la trajectòria un gir de 90 graus... Més simple impossible, però pensar en el número mínim de moviments per aconseguir-ho i recordar-los mentalment pot ser un autèntic malson o un meravellòs repte. Ricochet, un joc abstracte que us enamorarà o us provocarà autèntic pànic, però que en cap cas us deixarà indiferents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.