PODCAST

Un podcast és un sistema de publicació digital periòdica a internet, la majoria de vegades en format àudio. És com un programa de ràdio sense horari fixe, que un cop està gravat és fica a disposició dels usuaris per a que se'l descarreguin i ho reprodueixin amb el seu reproductor favorit.

Ens podem sentir afortunats perquè uns quants socis del club han decidit crear varis podcast amb enfocaments i duracions totalment diferents.

La Partida

La Partida és el primer podcast del Club Diògenes que va néixer el febrer del 2020. Un espai on donar a conèixer els jocs de taula moderns (i també els de rol!) a tota la ciutadania, aficionats o no. Els àudios tenen una duració d'entre 30 i 45 minuts i una freqüència d'aparició setmanal. Pels diferents programes hi van col·laborant molts dels socis de l'associació.

La gravació es realitza als estudis de Ràdio Ciutat de Tarragona dins de la plataforma PodcastCity. Aquesta iniciativa vol apropar la ràdio als ciutadans mitjançant la creació de programes de ràdio d’índole diversa amb el suport i compromís de DOW Chemical. 

Durant la temporada 2020-2021 el podcast La Partida va ser un dels més escoltats i va quedar segon en el ranking per oients: https://rctgn.cat/radionews/podcastcity-news/els-guanyadors-de-la-segona-temporada-de-podcastcity-radiolab/. A la temporada 2021-2022 van quedar primers al mateix rànquing: https://rctgn.cat/radionews/podcastcity-news/els-guanyadors-de-la-tercera-temporada-de-podcastcity-radiolab/

A banda de les posicions a la plataforma PodcastCity, aquest podcast ha guanyat altres premis, com per exemple a l'abril del 2022 va estar escollit com a un dels cinc finalistes de la categoria Premi del públic dels Premis Sonor, un certamen per a premiar els millors podcasts difosos durant l’any 2021 en català organitzat per La Mira, amb la col·laboració de Catalunya Ràdio. I al juny ens van anunciar que havia estat el guanyador: https://www.sonor.cat/noticia/10/la-gala-dels-premis-sonor-desvetlla-el-top-10-dels-podcasts-en-catala :-D.

Enllaç: https://rctgn.cat/podcast/podcastcity/la-partida/la-partida-podcastcity/  

Twitter: https://twitter.com/lapartidapod

Instagram: https://www.instagram.com/lapartidapodcast/  

Ivoox: https://www.ivoox.com/partida_bk_list_9647879_1.html

Linktree: https://linktr.ee/Lapartida

 

 

La Píndola: Jocs de taula educatius

Aquest altre podcast està pensat per orientar als pares en la compra de jocs per els seus fills. Aquí recomanarem en petits audios de 3 a 5 minuts un o dos jocs i us direm per què creiem que són educatius. 

Aquests audios estan fets per diferents professors i pares del Club Diògenes de Tarragona.

Enllaç: https://www.ivoox.com/podcast-jocs-taula-educatius_sq_f1917529_1.html 

 

 

 

Marvel Heroes: Hammerhead chronicles

El grup de rol on-line dels dijous ha començat una partida de rol de Marvel Super Heroes i la podreu seguir en format podcast. 

En aquest podcast podreu escoltar les Cròniques de Hammerhead, on un grup de superherois apadrinats per Henry Pym, haurà de resoldre el robatori d'un misteriós llibre, a la vegada que lluita contra les bandes que volen prendre el poder de l'anomenada "Cuina de l'infern", a una Nova York dels anys noranta. Us hi uniu?

Trobareu penjat un nou episodi cada divendres. 

Enllaç: https://www.ivoox.com/podcast-marvel-heroes-hammerhead-chronicles_sq_f11492833_1.html