dilluns, 11 de gener del 2021

Mini ressenyes: Coup, Impact, Tiny Towns i Flamme Rouge

Un cop més us portem les ressenyes que ha preparat el nostre soci Joan Anton :-).

Coup: Guatemala 1954

Banquer, guerriller, polític... A coup tindreu una identidat oculta que us permetrà efectuar una acció determinada, tot i que res no us impedirà fer-ne un altra, ja que els rols són ocults i qui es pot resistir a fer-se passar per un altre personatge si això ens permet aconseguir uns quants calerons o eliminar el personatge d’un company de joc? Coup un joc ràpid i entretingut on mentir amb gràcia té premi i us pot portar a ser l’únic supervivent.

Impact

Hi ha moments en que no estem per estratègies, ni per trencar-nos el cap analitzant cada jugada sinó que ve de gust deixar-ho tot a l’atzar i jugar a alguna coseta curta, fàcil i lleugera que durant uns minutets ens permeti posar la ment gairebé en blanc, però mantenint la gresca i la diversió. Impact és la solució per a aquests moments. Llençar els daus, arriscar-se a seguir o parar, esperar que apareguin símbols repetits per mantenir o incrementar el número de daus de que disposem… En resum riure, maleir o beneir l’atzar i deixar-nos anar una estoneta, coses que no fan mal a ningú.


Tiny Towns

S’imagineu un joc on en comptes de decidir cada passa de forma lliure, hàgim de fer-ho amb les eines o recursos que marquen els altres jugadors? Doncs aquest fet que tant s’acosta a les situacions que trobem a vida real és l’essència de Tiny Towns, un joc on els materials que tindrem a mà per a fer les nostres construccions vindran determinats la major part de vegades pels nostres contrincants i no per nosaltres. Si a sobre li afegim els canvis de normes a l’hora de puntuar, diferents a cada partida, i les dificultats a encabir recursos i edificis en un petit tauler de 4 x 4 ens queda un autèntic trencaclosques que pot temptar a tots aquells que, amants dels jocs abstractes, mai no han pensat a acostar-se als jocs de taula.

Flamme Rouge

Els afeccionats a les curses ciclistes ja tenen un joc que els permetrà recrear l’ambient d’aquestes rondes que omplen les tardes d’estiu. Dos ciclistes, un router i un sprinter, 120 cartes d’energia i 60 de fatiga ens permetran reviure una dura etapa amb pujades trencacames, baixades suicides, esgotament progressiu dels que van al devant o dels despenjats, aprofitats que s’enganxen a la roda d’un company... Tot plegat assegurant una emoció total fins a la línia d’arribada. Qui avançarà més a cada jugada? Una carta a triar entre les 4 superiors de la pila ho determinarà, cosa que ens farà alternar gran alegries amb enormes decepcions.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.