dissabte, 4 de juny del 2022

Frida, un joc de la sèrie Sherlock Q de GDM

Durant el confinament inicial que ens va portar la pandèmia del Covid-19 hi va haver temps per a moltes coses. L'aïllament social i la impossibilitat de sortir al carrer va comportar que les aficions que es podien fer dins de casa, en família o amb companys de pis, tinguessin més èxit que mai. I aquí és on cal parlar de jocs de taula; els que formaven part de famílies jugaires podien gaudir com mai d'aquesta pràctica.

Un dels membres de la nostra associació, el Joan, és un dels afortunats que comparteix afició amb la dona i la filla. No només van poder fer moltes partides als jocs que tenien a la seva ludoteca sinó que també es van engrescar a participar a un concurs de creació de jocs de l'editorial Guerra De Mitos (GDM). Aquest concurs proposava la creació d'un dels nous jocs per a la sèrie Sherlock Q. 

Els jocs de la sèrie Sherlock Q són uns jocs de cartes, de deducció i misteri, que han estat tot un èxit de l'editorial amb més d'un milió de còpies venudes. Cada caixeta presenta una història, amb un enigma a investigar. Tots els jugadors han de col·laborar per tal de treure'n l'entrellat. Són jocs cooperatius, molt portàtils i econòmics. Potser l'únic inconvenient que tenen és que són d'un sol ús. Un cop s'hi ha jugat, no es pot repetir partida perquè els jugadors ja coneixen la història que hi ha al darrera.

El Joan i la Isa al nostre local el dia que ens van dedicar i regalar una còpia del seu joc per a l'associació.

Val a dir que la llavor del joc va ser una conversa al cotxe durant un viatge d’estiu. Una forma amena i divertida de fer més entretingut el trajecte, especialment si es viatja amb criatures. L’Aina, la filla del Joan, també va posar el seu granet de sorra en la idea.

L'abril del 2020 el jurat va decidir que donada la qualitat de l'aventura que havien creat, els guanyadors del concurs eren la familia del Joan. Així és com el Frida va començar a prendre forma. Però la seva edició ha estat un procés llarg i ha durat més d'un any i mig. S'ha hagut de polir, il·lustrar les cartes i preparar el disseny final. Fins al maig del 2022 no hem pogut gaudir de la seva publicació.



Sherlock Q: Frida
Autora: Isabel Gutiérrez
Il·lustracions: Amelia Sales
Editors serie Sherlock:  Martí Lucas Feliu & Josep Izquierdo Sánchez

L'edició dels Premis Leonardo d'aquest any, que va tenir lloc ahir, va comptar amb la presència de la famosa actriu Josephine Pioneer, intèrpret principal de la pel·lícula Lluny de l'amor, guanyadora de quatre dels guardons. Durant la gala, Josephine va lluir el famós collaret Frida, creat per la prestigiosa firma Maryland Company.
Reuneix els teus amics més sagaços i resol el cas en tan sols 32 pistes. Però compte, no totes les pistes són rellevants!! Hauràs de decidir quines pistes reveles als teus companys i quines pistes descartes. Cada pista irrellevant que juguis et restarà punts, però descartar una pista vital pot fer el cas irresoluble. Tria bé!

1-8 persones, 10+ anys
1 hora
PVP: 8 €

Que un membre del Club Diògenes editi un joc de creació pròpia ens alegra molt. Enhorabona Joan i Isa!

La Isa està ben orgullosa de figurar com una de les primeres dones guionistes d’aquest joc. La creació de jocs és un món àmpliament masculí i és tota una alegria anar fent petites passes en aquest sentit. Gràcies, Isa, per haver ajudat a fer un món lúdic millor!

A més, aquest joc ens fa una il·lusió especial perquè, com ja deveu saber, el nom de la nostra associació és un homenatge a les novel·les d’Arthur Conan Doyle. El Club Diògenes original és el local social on Sherlock Holmes de vegades visita el seu germà Mycroft. Tot el que envolta aquest detectiu ens encanta, encara que només sigui per donar nom a una sèrie de jocs de deducció.



 

Alguns membres de l'associació jugant al Frida sota l'atenta supervisió de l'autora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.