divendres, 13 de novembre del 2020

Mini ressenyes: Piedra, papel, hechizo, Hanabi, Drakon, Railroad Ink, Herbáceas, Little town.

Aqui teniu més ressenyes curtes del nostre soci Joan Anton :-).

Piedra, papel, hechizo 

Juguen a pedra, paper, tisora, els alumnes de Hogwarts? I tant, com qualsevol altre nen… O millor dit, no ben bé exactament, m’han dit que ho fan a pedra, paper, encanteri. Un party game que ja ha arribat al món dels muggles i on els conjurs màgics van de banda a banda de la taula de joc provocant la hilaritat de tots els jugadors, i és que les contorsions de les mans de mags i bruixes i els rebots inesperats, potser no ens convertiran en gripaus, però sí en un sac de rialles. 


Hanabi 

Hanabi té dos trets que el situen en un grup minoritari però selecte. És un joc col·laboratiu i les nostres cartes no les veiem nosaltres, sinó els altres jugadors. Si a això afegim la senzillesa del seu aspecte gràfic ens adonem que estem davant d’un joc minimalista pel que fa a temàtica, aspecte i contingut, però que no ens permet deixar vagarejar la nostra atenció ni un sol segon, a banda de fer-nos trencar el cap pensant com podem donar pistes legals als nostres companys per tal d’aconseguir que els castells de focs siguin tot un èxit. 

Drakon 

Agafem el Carcassonne i envoltem-lo d’una foscor que només trenquen les bafarades de foc d’un drac endormiscat, fora camps, esglésies i ciutats, davant nostre només un soterrani laberintic on cada sala amaga una sorpresa. Tirem endavant confiant en trobar monedes d’or i evitant trobar arpes encisadores que en obliguin a restar tancats a una de les cambres. Sortir carregats amb el tresor és un somni que Drakon pot convertir en un malson. 

Railroad Ink: Blazing Red Edition 

Sou dels que critiqueu la distribució de les vies de comunicació i les seves connexions? Doncs ara teniu l’oportunitat de demostrar les vostres capacitats com a enginyer. Mireu que ha sortit als daus: carreteres, vies, connexions, llargues rectes, revolts pronunciats, estacions… I organitzeu tot plegat per tal de connectar les fletxes verdes. Suareu de valent i la propera vegada que sortiu a carretera sereu més tolerant amb els que defineixen les infraestructures. 


Herbáceas 

4 cartes de torreta per a cada jugador, 72 cartes d’herbes aromàtiques de 10 classes diferents i un interessant grau de tensió. Planto ara i m’arrisco a deixar mitja torreta buida o m’espero a que surtin mes plantes amb la possibilitat que me les pispi algun dels companys de taula? Això és Herbàceas, un joc extremadament senzill però que allunya la jardineria domèstica del relax i la tranquil·litat que sempre associem amb aquesta tasca.

Little town 

Només 5 treballadors i 4 rondes semblen uns números molt limitats si hem de construir la nostra ciutat, però potser agrairem aquest número tan baix quan els hàgim d’alimentar per no pedre punts de victòria. Pel que fa a la resta del joc cal parar especial atenció a l’hora de situar la construcció triada per tal d’aconseguir-ne el màxim pròfit, o sigui que els números seran petits però el joc és ben intens i entretingut… Però si hagués estat una mica més llarg hauria pogut fer… Sí, d’això n’estem segurs, sempre se’t farà curt, massa curt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.