dissabte, 24 de juliol del 2021

Mini ressenyes: Zombicide, Fórmula D, Western Legends, Skull King

Un cop més el nostre soci Joan Anton ens porta les seves ressenyes dels jocs que juguem al local. Son uns bons anàlisis dels jocs lloant les virtuts i enumerant els defectes :-).

Zombicide

Un tauler modular format per 9 peces de doble cara d’unes dimensions i un detall més que notables ens fa entrar de cap en un ambient apocalíptic on l’esperança de sortir-se’n té més de somni que de realitat.

 Desenes de zombies, molts individualitzats i tots amb unes formes treballades fins al darrer detall, apareixeran pertot arreu fent-nos anar de corcoll per tal d’aconseguir alhora els objectius materials (aliments, armes...) i el més important de tots, sobreviure. Una aventura col·laborativa on les discussions, les planificacions, les distribucions de tasques i objectius, les sorpreses i els ensurts faran que, tot i la possibilitat d’acabar malament, passem un estona ben entretinguda i en la qual la sorpresa final la tindrem quan mirem el rellotge un cop acabat el joc i ens adonem que aquells moments de tensió i neguit han durant ben bé un parell d’hores, cosa que ens farà deixar de banda per a un altre dia una nova missió de les moltes que apareixen a un manual que només podem qualificar d’espectacular.


Fórmula D

Motor, canvi de marxes, estat dels pneumàtics, amortidors, frens, carrosseria... No, no estem preparant la ITV, estem parlant de Formula D, un joc de curses de cotxes on hem de parar molta atenció a l’estat de totes les peces i components del nostre vehicle si volem guanyar... o si més no acabar la competició.
Durant la partida haurem de vigilar molt les marxes, representades per daus amb cada cop més cares i números més alts. Quedar-se curt farà que ens despengem, correr massa en farà empassar-nos els revolts, haver de frenar bruscament, cremar pneumàtic i acabar potser fent una virolla que ens deixarà clavats al mig de la pista. I compte amb acostar-nos massa a un altre vehicle, podem posar en risc les nostres carrosseries... Increible oi? Que un joc de taula faci gairebé reals totes aquestes situacions?. 

Doncs fórmula D fa aquest petit miracle combinant alhora l’atractiu d’un joc ben familiar amb una quantitat considerable d’estratègia que no decebra els jugaires, ja que cada canvi de marxes, cada frenada i fins i tot l’entrada en boxes haurà d’estar mil·limetrada i un sol error en tota la partida, com a les curses reals, pot engegar en orris les nostres opcions de guanyar. 

Western Legends

Saloon, cabaret, general store, mines d’or, ranxo, bancs, trens, sheriff, bandolers... Cap dels llocs i personatges tòpics dels westerns manca en aquesta recreació del Far West... i ja sabem que tal com diu la cançó de la Trinca, com el Far West no hi ha res. El joc fa la frase bona, perquè la quantitat d’accions a fer-hi es considerable, comprar, vendre, robar, excavar, passar una bona estona al cabaret, jugar una partida de pòquer, beure una ampolla de whisky per tot seguit llençar-la pel cap d’un adversari, portar el ramat cap a l’estació del tren, duels, assalts... i tot plegat encarnant personatges ben coneguts com Billy de Kid, Calamity Jane, Jesse James, Wyatt Erp... 

 

Un Sandbox ben entretingut, perfectament ambientat, amb una durada flexible ja que podem triar entre partida curta, estàndard o llarga i amb un joc de cartes de pòquer ben particular ja que totes, a banda del seu valor tradicional, ens permeten fer una acció i on les més baixes no són tant dolentes com podríem imaginar, ja que sempre amaguen una sorpresa considerable que pot fer molt de mal a l’adversari.

 


Skull King

Aconseguir 100 punts sense guanyar ni una sola mà? És això possible? Ho és si ens envoltem de pirates, sirenes, baguls a rebentar de monedes, mapes del tresor, lloros, vaixells en fugida... i el Rei Calavera.


Skull King és un joc de cartes on a cada ronda haurem de apostar quantes mans guanyarem. Si ho encertem, perfecte, acumularem punts, però si guanyem més o menys de les que hem previst haurem begut oli i podem acabar amb una puntuació negativa. A cada ronda anirà pujant el número de cartes en joc fins arribar a 10 a la desena ronda, per tant la quantitat de punts a guanyar o perdre s’anirà incrementant, amb la qual cosa fins al darrer moment no es decidirà el resultat final. Skull King, tensió, emoció i gresca assegurada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.