dimarts, 1 de juny del 2021

Exertas, el joc de rol creat al club a Verkami


Al club estem d'enhorabona! El primer joc sorgit de les entranyes de la creativitat dels nostres socis ja està en mecenatge a Verkami. Es tracta del joc de rol Exertas.

La seva temàtica parteix de la idea de barrejar la civilització romana amb un apocalipsi zombi i l'existència de màgia, encara que va molt més enllà. Tot i l'estètica romana, la cultura que es presenta és fantàstica. La capital de l'imperi es diu Tarrak, com no podia ser d'una altra manera. La resta de cultures que surten representades al joc són totalment inventades pels membres del club tractant de plantejar als jugadors un escenari de joc coherent i molt evocador on plasmar moltíssimes aventures de molts tipus de gèneres: conspiracions polítiques, exploració, "dungeoneo", investigació, bèl·liques i fins i tot apocalíptiques. L'ambientació, és clar, recull els personatges i la informació generada durant les estones de joc dels socis i sòcies. Es pot trobar una gran quantitat d'informació al blog de l'autor principal Laboratorio Friki.

 

Fins a dotze socis han participat en la creació del joc: David Salvat, David Pallàs, Francesc Segura, Ferran Lacasa, Alex Bové, David Vivancos, Alex Viejo, Úrsula Subira, Eduard Casamitjana, Javi Martínez, Oscar Fallada, Andratx Bellmunt i Albert Ruiz que ha recollit totes les idees, localitzacions, suggeriments, personatges i conseqüències de les aventures jugades i les ha ordenat, donat coherència i escrit. Ion Ander Ramírez, que també va ser membre del club durant el procés creatiu, es va encarregar de fer algunes de les il·lustracions.

El joc fa servir el sistema FATE amb algunes modificacions per adaptar-lo a l'ambientació: per fer-lo més espectacular i per recollir les afinitats lúdiques dels membres del club s'han inclòs crítics i pífies, la possibilitat que les armes i armadures es trenquin, verins, herbes guaridores, etc. El sistema està totalment explicat i desenvolupat en les més de 300 pàgines del joc i d’aquesta manera ha esdevingut un joc complet per si mateix.

 


La campanya de Verkami també inclou el mòdul Salvar al alzado Raián. Aquesta aventura l’hem jugat a l’associació amb molt d'èxit, ens ho vam passar la mar de bé.

L'editorial Nexo Ediciones s'ha animat a publicar el joc amb la condició de rebre el finançament necessari mitjançant el micro mecenatge. Per això hem d'aconseguir la quantitat de 6500 euros.

Des de l’associació estem molt contents de donar cabuda a les iniciatives creatives dels nostres socis i us animem que doneu suport al projecte i així es pugui fer realitat el primer joc creat per nosaltres.

Enllaç a la campanya a Verkami: https://www.verkami.com/projects/30046-exertas-el-juego-de-rol-sobre-roma-y-el-apocalipsis

Llocs on parlen del projecte:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.