dijous, 3 de setembre del 2020

Obrim la secció on-line del club!



Com a club ens plau, ara ja sí, confirmar-vos que la secció online sorgida per la situació que patim fa uns mesos de la COVID-19, ha nascut per a quedar-se. Per situar-nos, amb el confinament vam haver d’aturar la nostra estimada activitat al club. Es van haver d’aturar de cop totes les campanyes de rol  que tenien les diferents taules i la secció de jocs de taula va haver de deixar de veuren's a les seves sessions. Tot plegat, d’entrada ens va deixar una mica desconcertats i desconcertades però davant aquestes situació podíem quedar-nos sense la nostra afició fins a saber quan o adaptar-nos i és, ben entrat el segle XXI, que això ha estat més fàcil.

Tot i que el club segueix apostant per la presencialitat i el contacte humà, és una secció que volem que es quedi perquè hem vist la seva utilitat de cara a ser un club més inclusiu i flexible amb els seus socis i sòcies. Amb això hi hem guanyat, ja que podran participar persones amb malalties cròniques, mobilitat reduïda o qualsevol que per exemple, hagi de marxar de la ciutat per feina uns quants mesos fent així que no perdi el vincle amb el club i en pugui seguir gaudint. A banda, també ens facilita que si algú vol fer alguna partida més, a banda de la presencial, es puguin ocasionar quedades de manera àgil i invertint-hi menys temps.

Hem creat un canal de Discord on hi estan totes les persones del club que vulguin el qual ens permet comunicar-nos de manera àgil i ordenada, ja que hem disposat diferents xats per temàtiques i seccions. A banda, hi ha diferents canals de videotrucades per poder-ne fer ús. Les taules de rol i jocs de taula que ho han preferit han pogut i seguiran podent utilitzar aquest Discord per jugar de manera online, ja que ofereix vàries prestacions que encaixen amb les nostres necessitats. De moment, hi som més de 65 socis i sòcies.

També hem estudiat diferents plataformes per millorar la nostra experiència de forma virtual i, de moment, amb la possibilitat d’ampliar-ho a d’altres plataformes: tenim comptes Premium de “Foundry Virtual Tabletop” i de “Roll20”. Pels jocs de taula tenim un compte Premium a “Boardgamearena”. Aquests, evidentment, estan a disposició del club perquè hi puguem entrar i fer-ne ús assolint-ho amb les quotes actuals.


Foundry Virtual Tabletop permet jugar amb aquest tipus de mapes

Per a acabar, a mode informatiu, actualment tenim 5 taules de rol online en funcionament regular jugant a La llamada de Cthulhu, 13th Age, Savage Worlds, Dungeons & Dragons, Dragon Age i Vampiro: La mascarada. Conjuntament, la secció de jocs de taula segueix quedant i jugant a diferents jocs que els possibilita jugar de manera online. 



Si us esteu preguntant si us podreu fer socis i només participar a la secció online, la resposta és sí. Només cal que contacteu amb el club per associar-vos i us explicarem tots els avantatges i obligacions dels socis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.