divendres, 19 d’abril del 2024

RolMediaChat: joc de rol accessible

De vegades es dona l’ocasió en que hauríem d’agrair de manera especial haver tingut l’oportunitat d’escriure un blog sobre allò que els nostres socis fan. Per a naltros, sens dubte, aquesta és una d’elles. I és que dos dels nostres membres, Sergi Sanahujes i Rogelio Nebot, invident sobrevingut, han creat i publicat un joc de rol inclusiu especialment dissenyat per persones amb qualsevol grau de dèficit visual, tant perquè facin de jugadors com de directors de la partida. Al repte de per sí important de crear un joc, s’afegeix el de crear un joc que superi els problemes amb que es troben els jugadors invidents en els jocs no accessibles. En aquesta direcció, per exemple, el joc ha sigut editat de manera deliciosament cuidada perquè pugui ser utilitzat completament i de manera àgil per persones invidents.

Però anem al joc. A més de presencialment, es pot jugar asincrònicament utilitzant alguna xarxa social. Però no es tracta d’un joc narratiu, sinó amb regles molt compactes i en que els jugadors es mouen en grup, més proper al mazmorreo, però amb un sistema de joc original que no fa ús de daus. A falta de daus, podria semblar que els resultats haurien d’estar predeterminats per una mateixa situació. Però no és el cas. Aquí es mostra la genialitat del sistema dissenyat, doncs la complexitat de la situació creada per les regles provoca que sigui la interacció entre les diferents estratègies que escullen els jugadors per una banda, i aquells a qui s’enfronten per l’altra, els que vagin marcant el desenvolupament dels esdeveniments. D’aquesta manera han creat un joc tàctic, però a més, amb diferents nivells de complexitat, de manera que sigui assequible per aquells que el juguen per primera vegada, però es torni ric i desafiant per aquells que el
dominen.

El joc està ambientat en un món creat pels autors de tipus Steam punk, però descafeïnat, en el sentit de que l’ús de les tecnologies de màquines a vapor encara no s’ha estès, i on els humans coexisteixen amb una multitud d’éssers i races fantàstics i on predominen la màgia i formes de vida medieval.

Per aquells que, potser, l’ambientació Steam Punk no sigui la seva preferida, han de saber que el projecte d’en Sergi i en Rogelio no s’esgota amb RolMediaChat i que ja estan treballant en altres mons, com el futurista de SpaceMediaChat i també un altre d’apocalipsi zombie.

El joc es pot comprar a través de la web d'amazon.

Per aquells que tingueu curiositat i vulgueu saber més del projecte i del joc, a continuació podeu trobar l’enllaç a la molt recomanable entrevista que Culpa de Rol els va fer.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.