dimarts, 14 de març del 2023

Premi Tirant lo Dau – Catarsi 2021 – Jocs de rol

Al llarg del 2021 va tenir lloc el Primer premi Tirant lo Dau – Catarsi 2021 – Jocs de rol, una iniciativa conjunta de Tirant lo Dau i la revista Catarsi.

Aquest certamen buscava premiar el joc de rol fet en llengua catalana. Per a presentar-s’hi calia elaborar una obra inèdita escrita en català que estés relacionada amb els jocs de rol. El format era lliure i els continguts podien ser tant mòduls com anàlisis, articles o relats. Era imprescindible, però, que s’adeqüés a un dels gèneres indicats a la convocatòria: ciència-ficció, fantasia o terror.


Els organitzadors d’aquest premi van ser:

  • La revista Catarsi, una publicació a càrrec de la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia (SCCFF). La SCCFF és una associació sense ànim de lucre formada per escriptors i lectors aficionats als gèneres de la ciència-ficció i la fantasia
  • Tirant lo Dau s’autodefineixen com a un grup d’aficionats als jocs de rol (tant independents com de diversos clubs de rol d’arreu) que s’han ajuntat a la xarxa per promoure l’ús de la llengua catalana als jocs de rol.

L’Andratx Bellmunt, un dels nostres socis, va tenir per bé presentar-s’hi. No només va quedar seleccionat entre els cinc finalistes, sinó que finalment el jurat va decidir atorgar-li el tercer premi per la seva obra Noctàmbuls.

L’Andratx és membre del Club Diògenes des de l’estiu del 2018. Actualment forma part de la junta on ocupa el càrrec de secretari. A l’associació ha fet de director de joc a Dungeon World, Invasores, L’Anell Únic, Dune i Honey Heist entre d’altres. Ara mateix és Carolus, un clergue decidit a portar pel bon camí els seus companys de joc al seu grup setmanal de la partida de “El resurgir del Dragón”, una obra basada en la cinquena edició de Dungeons & Dragons. També és el responsable de la traducció al català del minijoc de rol Làsers & Sentiments.

Podeu descarregar-vos el número de la revista que inclou els escrits dels cinc finalistes aquí en un format de pagament social. Només cal publicar un missatge en alguna de les xarxes socials indicades: Facebook o Twitter. Més barat impossible!

A més, els nostres socis teniu disponible a la biblioteca de l’associació una còpia del número especial que Catarsi va editar en motiu del premi.

Enhorabona, Andratx, no només pel reconeixement públic d’aquest premi sinó també per la gran qualitat del teu relat. I gràcies als organitzadors per aquesta iniciativa, que fa una gran tasca per la difusió i normalització dels jocs de rol en català.

Us en deixem un tastet per anar obrint boca:

Noctàmbuls

«I així acabem el Noctàmbuls d’avui. Bona nit i que somieu molt.» El pilot vermell s’apaga i l’Oriol Valls es retira els auriculars alhora que no pot evitar un badall profund. Sap que no és així, però mentre acaba d’apagar els aparells i tancar l’estudi de Ràdio Raval no pot evitar pensar que és l’única persona de Barcelona que ha treballat durant la nit de Nadal…


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.