diumenge, 18 d’abril del 2021

Mini ressenyes: Marco Polo, Nuevos mundos, Between two cities, Diamant

Un cop més us portem les mini-ressenyes que ens prepara el nostre soci Joan Anton dels jocs als que anem jugant :-).  

Marco Polo

Marco Polo va destinar 24 anys de la seva vida a completar el viatge que el va fer famós, nosaltres però, només tindrem 5 rondes per a emular-lo. I aquestes 5 rondes seran sempre un patir constant ja que anirem curts de diners, camells o tot just el recurs que necessitem en aquell moment. També haurem de vigilar a no badar i arribar massa tard al mercat o als diversos llocs on podem aconseguir mercaderies, diners o planificar viatges, ja que si ho fem el sobrecost ens deixarà baldats o ni tant sols podrem fer l’acció.

Marco Polo, un joc  on el temps ens passarà volant mentre intentem cercar la millor estratègia i on cada partida, gràcies als diversos personatges i al canvi de les caracterítiques de la ciutats, serà completament diferent de l’anterior.

Nuevos Mundos

76 cartes representant biomes diversos i només tres accions: jugar una carta per agafar totes les del mateix ecosistema, agafar les que ocupen al tauler les posicions dels dos digits que formen el número de la carta jugada o bé baixar-la. Això és Nuevos mundos, un joc petit de mida i simple de regles, però intens, engrescador i divertit. Un joc on ens farem la guitza contínuament i on cal vigilar molt bé els contraris, característiques que sempre ajuden a que tot just acabada una partida, tinguem ganes de començar-ne un altra... Abans de tornar a repartir però, posem juntes les cartes del mateix bioma i relaxem-nos una mica veient les boniques imatges que es formen en ordenar-les, un petit detall que fa que l’estètica estigui a l’alçada de les mecàniques.

Between two cities

Construir ciutats equilibrades i harmòniques tot col·laborant i competint alhora, aquesta curiosa combinació és l’essència de Between two cities. Durant el joc cada jugador compartirà la construcció de les seves dues ciutats amb els jugadors que seuen a la seva dreta i a la seva esquerra i per tant estarà vivint una realitat complexa: competir contra ell mateix i ajudar a dos socis/competidors. Uns fets que afegits que al final de la partida es puntuarà la pitjor de les dues, obliga a un diàleg i uns acords que portaran a construir, a partir de 108 rajoletes, unes boniques ciutats, on botigues, cases, indústries, parcs i establiments d’oci conviuran de la forma més harmònica possible.

Diamant

Fins a 8 jugadors, diamants, robins, trampes mortals, serps i aranyes amb verins letals, pous de lava... No, no és una nova pel·lícula d’Indiana Jones, sinó un magnífic joc familiar del que poden gaudir alhora grans i petits, jugaires i nouvinguts als jocs de taula. Diamant, és un push your luck amb prou característiques tant ben trobades com per fer-lo apte per a tots els públics. La bona idea de partida, explorar coves repletes de perills i  tresors, la seva curta durada i l’emoció inherent a qualsevol push your luck el fan altament recomanable.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.