QUI SOM I COM CONTACTAR?


El Club Diògenes Tarragona és una associació sense ànim de lucre, fundada l’any 2012, amb els objectius de fomentar la Cultura Lúdica a Tarragona fonamentalment donant a conèixer els jocs de taula i jocs de rol a més a més de gaudir de la pràctica d’aquests. 

Els socis tenim la opció de jugar privadament però triem, voluntàriament i en consciència, fer-ho comunitat per que entenem que promoure la Cultura Lúdica a Tarragona és promoure uns valors que milloren la nostra societat.

Els socis triem jugar amb la nostra comunitat i conviure en ciutadania per transmetre que, a través del joc, i de respectar unes regles clares i justes que segueixi tothom es possibilita el gaudir i la victòria de tots.

Que els socis triem jugar en comunitat com una activitat social, presencial, de contacte personal, enriquidora, integradora i inclús solidària, com alternativa a l’aïllament individual.

Els socis triem jugar en igualtat i diversitat, sent tots responsables de que tots ens ho passem bé, tractant amb el mateix respecte al company i al contrincant, vetllant per que les nostres actituds siguin adequades moral i empàticament.

Els socis triem fomentar el joc per què és Cultura. Que la Cultura Lúdica ens permet entendre i transmetre la nostra realitat passada, pressent i les opcions que ens presenta el futur i hem de triar entre tots.

Que els socis entenem que el joc és una de les eines principals de desenvolupament de les persones humanes. Els jocs ens fan analitzar situacions, prendre decisions, definir estratègies, acceptar conseqüències, estimulen el desig de coneixement i ens fan definir i entendre rols propis i aliens. Tot en un entorn segur i engrescador.

Que els socis entenem que el joc és compartir la nostra diversió, el nostre temps, els nostres coneixements de les regles amb d’altres persones fomentant relacions d’amistat sinceres i duradores.

Que els socis entenem que tots triem jugar en llibertat, acceptant unes regles i respectant-les per voluntat pròpia sense prejudici d’acordar adaptar-les per que el joc millori.

El Club Dògenes Tarragona també es va crear, per tal de oferir a la població informació fidel sobre els jocs de rol i de taula, les seves bondats, donar resposta a la necessitat de jugadors de Tarragona i rodalies que volen conèixer o practicar els jocs de taula o rol i no disposen d’un espai o grup de ersones amb qui poder gaudir d’aquesta activitat de manera regular i col·laborar amb qualsevol entitat interessada en els jocs de rol i de taula. 

El interès del club recau en aconseguir unes partides enriquidores, entretingudes per jugadors de totes les edats i fent servir jocs de taula moderns o la narració com entreteniment adult, en el cas dels jocs de rol.

Les nostres activitats regulars son exclusivament la pràctica de jocs de rol i de taula, l'organització d'esdeveniments temàtics amb jocs de taula i l'organització de les jornades lúdiques: uns esdeveniments oberts a tothom amb exemples de partides, presentacions d’autors i xerrades divulgatives sobre els jocs de taula i jocs de rol,

Els nostres horaris actuals son:
Jocs de rol: dimarts i dimecres de 21h a 24h i divendres de 22:30h a 02h. 
Jocs de taula dimecres i divendres de 19h a 21h i de 21h a 24h.

Per contactar amb nosaltres pots escriure un email a clubdiogenestarragona@gmail.com o visitar la nostra pàgina de facebook  o el nostre perfil de twitter o instagram. També podeu passar pel nostre local del Carrer Santes Creus nº7 (Entrada per darrera, per la plaça Carles Llorach) dins de l'horari en que estem oberts.
QUÈ ÉS UN JOC DE ROL?

Un joc de rol és un entreteniment narratiu on diverses persones participen en la creació, de manera interactiva i cooperativa, d'una història. Els participants crearan uns personatges i decidiran que fan, diuen i pensen mentre s'enfronten a les situacions que els plantejarà un altre jugador, el director de joc. Tot això es realitza conversant, encara que en ocasions s'utilitzaran les regles i tirades de daus per fer la narració més emocionant.En els jocs de rol, el més important és passar-s'ho bé tots. Un joc de rol no és competitiu i no guanya ningú, si tots els jugadors s'ho passen bé i es crea una bona història guanyen tots, aquest és l'objectiu.


QUE SÓN ELS JOCS DE TAULA MODERNS?

Els jocs de taula moderns son jocs creats en els últims 30 anys normalment, amb mecàniques més elaborades que els jocs simples que es solen trobar a les grans superficies comercials. Son jocs amb diverses dificltats i mecàniques destinats per edats diferents i amb temàtiques diferents que van desde construir una torre de gats, a guanyar la guerra freda passant per colonitzar Mart o el funcionament d'una cel·lula. Son força desconeguts i alguns estan destinats expressament per adults oferint divertits  reptes mentals i estratègics a vegades en col·laboració dels altres jugadors a vegades competint contra ells. 

Club de juegos de mesa de Tarragona, Club de juegos de rol de Tarragona, Asociación juegos de mesa de Tarragona, Asociación juegos de rol de Tarragona.

Cap comentari:

Publica un comentari