L'Associació lúdica i cultural Club Diògenes és una associació sense ànim de lucre localitzada a la ciutat de Tarragona. Va ser fundada al 2012 i actualment compta amb uns 80 socis. El seu principal objectiu és servir com a punt de trobada dels aficionats als jocs de rol i de taula duent a terme sessions de jocs setmanals. També busca divulgar i donar a conèixer aquest tipus d’oci entre la ciutadania a través d’activitats especials, jornades obertes o els diferents podcasts.
Els socis tenim l'opció de jugar privadament però triem voluntàriament fer-ho en comunitat perquè entenem que promoure la cultura lúdica a Tarragona és promoure uns valors que milloren la nostra societat.
Les nostres activitats regulars son la pràctica de jocs de rol i de taula, i l'organització de les jornades lúdiques; uns esdeveniments oberts a tothom amb exemples de partides, presentacions d’autors i xerrades divulgatives sobre els jocs de taula i jocs de rol, etc.
Per posar-vos en contacte amb nosaltres podeu escriure un correu a clubdiogenestarragona@gmail.com o visitar la nostra pàgina de Facebook o els nostres perfils de Twitter o Instagram. També podeu passar pel nostre local del Carrer Santes Creus 7 (entrada per darrera, per la plaça Carles Llorach) dins de l'horari en què estem oberts.
QUÈ ÉS UN JOC DE ROL?
Un joc de rol és un entreteniment narratiu on diverses persones participen en la creació, de manera interactiva i cooperativa, d'una història. Els participants crearan uns personatges i decidiran què fan, diuen i pensen mentre s'enfronten a les situacions que els plantejarà un altre jugador, el director de joc. Tot això es fa conversant, encara que en ocasions es faran servir les regles i tirades de daus per fer la narració més emocionant.
En els jocs de rol el més important és que tothom s'ho passi bé. Un joc de rol no és competitiu i no guanya ningú, si tots els jugadors s'ho passen bé i es crea una bona història guanyen tots, aquest és l'objectiu.
QUE SÓN ELS JOCS DE TAULA MODERNS?
El que es consideren jocs de taula moderns es van començar a crear a partir del famós Colons de Catan l’any 1995 i es diferencien dels jocs de taula anteriors en què son més complexos i sobretot en què s’han de prendre més decisions. No es tracta només de tirar un dau i avançar la fitxa segons el que surti, sinó que tota l’estona has de prendre decisions i intentar escollir entre diferents opcions millor que els demés per intentar guanyar la partida. Es veu clarament que no estan pensats per ser només jugats per nens sinó per gent de totes les edats.
Els jocs de taula cada cops estan més de moda a tot el món i això ha fet que n'apareguin de tot tipus per abarcar diferents tipus de públic. Perquè us en feu una idea, el 2019 es van presentar aproximadament 5.000 nous jocs de taula, i és un nombre que no para de créixer any rere any.
Existeixen jocs de moltes temàtiques i sobretot de diverses complexitats. El món dels jocs de taula s’assembla molt doncs ja al cinema i als
llibres, on s’han de crear diferents gèneres per diferenciar entre els
milers de nous llibres que es presenten cada any. Així com en els
llibres podem trobar novel·les de detectius o bèl·liques, per exemple, també trobem jocs on nosaltres fem de detectius i d'altres ambientats en
batalles històriques on nosaltres fem de generals. Altres temàtiques que trobem poden ser des de construir una torre de gats, a guanyar la guerra freda passant per colonitzar Mart o el funcionament d'una cèl·lula.