QUI SOM


El Club Diògenes Tarragona és una associació sense ànim de lucre, fundada l’any 2012, amb els objectius de fomentar la Cultura Lúdica a Tarragona fonamentalment donant a conèixer els jocs de taula i jocs de rol a més a més de gaudir de la pràctica d’aquests. 

Els socis tenim la opció de jugar privadament però triem, voluntàriament i en consciència, fer-ho comunitat per que entenem que promoure la Cultura Lúdica a Tarragona és promoure uns valors que milloren la nostra societat.

El Club Diògenes Tarragona també es va crear, per tal de oferir a la població informació fidel sobre els jocs de rol i de taula, les seves bondats, donar resposta a la necessitat de jugadors de Tarragona i rodalies que volen conèixer o practicar els jocs de taula o rol i no disposen d’un espai o grup de persones amb qui poder gaudir d’aquesta activitat de manera regular i col·laborar amb qualsevol entitat interessada en els jocs de rol i de taula. 

Les nostres activitats regulars son exclusivament la pràctica de jocs de rol i de taula, l'organització d'esdeveniments temàtics amb jocs de taula i l'organització de les jornades lúdiques: uns esdeveniments oberts a tothom amb exemples de partides, presentacions d’autors i xerrades divulgatives sobre els jocs de taula i jocs de rol,...
 
Per contactar amb nosaltres pots escriure un email a clubdiogenestarragona@gmail.com o visitar la nostra pàgina de facebook  o els nostres perfils de twitter o instagram. També podeu passar pel nostre local del Carrer Santes Creus nº7 (Entrada per darrera, per la plaça Carles Llorach) dins de l'horari en que estem oberts.
QUÈ ÉS UN JOC DE ROL?

Un joc de rol és un entreteniment narratiu on diverses persones participen en la creació, de manera interactiva i cooperativa, d'una història. Els participants crearan uns personatges i decidiran que fan, diuen i pensen mentre s'enfronten a les situacions que els plantejarà un altre jugador, el director de joc. Tot això es realitza conversant, encara que en ocasions s'utilitzaran les regles i tirades de daus per fer la narració més emocionant.

En els jocs de rol, el més important és passar-s'ho bé tots. Un joc de rol no és competitiu i no guanya ningú, si tots els jugadors s'ho passen bé i es crea una bona història guanyen tots, aquest és l'objectiu.


QUE SÓN ELS JOCS DE TAULA MODERNS?
 
El que es consideren jocs de taula moderns es van començar a crear a partir del famós Colonos de catán de l’any 1995  i es diferencien dels jocs de taules anteriors en que son més complexes i sobretot en que s’han de prendre més decisions. No es tracta només de tirar un dau i avançar la fitxa segons el que surti, sinó que tota l’estona has de prendre decisions i intentar escollir entre diferents opcions millor que els demés per intentar guanyar la partida. Es veu clarament que no estan pensats per ser només jugats per nens sinó per gent de totes les edats.

Els jocs de taula cada cops estan més de moda en tot el món, i això ha fet que n'apareguin tots tipus per contentar a diferents tipus de públic. Per que us feu una idea el 2019 es van presentar aproximadament 5 mil jocs nous de taula, i es un nombre que no para de créixer any rere any. 
 
Existeixen jocs de moltes temàtiques i sobretot de diverses complexitats. El món dels jocs de taula s’assembla molt doncs ja al cinema i als llibres, on s’han de crear diferents gèneres per diferenciar entre els milers de nous llibres que es presenten cada any. Així com en els llibres tenim novel·les de detectius, novel·les bèl·liques,... també trobem jocs on nosaltres fem de detectius i d'altres ambientats en batalles històriques on nosaltres fem de generals per posar dos exemples.  Altres temàtiques que trobem poden ser desde construir una torre de gats, a guanyar la guerra freda passant per colonitzar Mart o el funcionament d'una cel·lula.


Club de juegos de mesa de Tarragona, Club de juegos de rol de Tarragona, Asociación juegos de mesa de Tarragona, Asociación juegos de rol de Tarragona.